Ste vedeli, ...

by marec 19, 2021

 ..., da naše juhe iz dnevne ponudbe ne vsebujejo alergenov?

V iztekajočem tednu ste lahko okusili paradižnikovo juho z brokolijem, kremno cvetačno juho, bistro korenčkovo juho...

In katere sestavine spadajo med alergene?
- mleko in mlečni proizvodi
- jajca in proizvodi iz jajc
- raki in proizvodi iz njih
- ribe in proizvodi iz njih
- oreški
- žita, ki vsebujejo gluten
- arašidi
- soja in proizvodi iz nje
- listnata zelena in proizvodi iz nje
- gorčično seme in proizvodi iz njega
- sezamovo seme in proizvodi iz njega
- žveplov dioksid in sulfiti
- volčji bob
- mehkužci

"Okus" juhe se določi vsak dan posebej v jutranjih urah in je odvisen tudi od trenutnega navdiha... 😉 Tako, da vam v času zapisovanja teh vrstic še ne morem povedati katera bo v ponedeljek... 😛😀

Pečen beli fižol

by marec 06, 2021

Se išče ideja za okusno prilogo in preprosto za pripravo, ki ne zahteva ravno kuharskih veščin?

Kremna priloga se odlično dopolnjuje s kosom pečenega mesa... ⇊

Razlaga prosim! Hvala :-)

by marec 05, 2021

Besedne igre z slovenskimi narečnimi izrazi, tujkami...

Pri postavljanju restavracije, sestavljanju jedi in ob pogledu na logo prva asociacija narečje.

Od tedaj in tudi danes jedi dobivajo imena z igranjem in sestavljanjem besed iz bogate zakladnice slovenskega narečja in tujk. Vendar se sem in tja v ime prikrade še kakšna španska beseda... 😉👍

ČUKOV MALI SLOVAR

KEDN CAJT - jedi iz ponudbe, ki se tedensko spreminjajo
KLASIK DOJUŽNIK - jedi iz osemdesetih in devetdesetih let preteklega stoletja, ki so bile v ponudbi tako rekoč v vseh restavracijah
PR`FIT ŽMAH - izbor jedi za vse, ki si želijo zdravo in lahko hrano
ČUKOV LATINO ŽMAH - sklop jedi z mehiškim pridihom skozi čukove oči
SOLATARIJA - pester izbor solatnih krožnikov
FRUŠTEK - beseda skoraj ne rabi razlage, saj jo marsikdo od nas uporablja še danes namesto zajtrk 


Med brskanjem po slovarju slovenskega narečja se najhitreje utrnila besedna zveza za jedi iz sklopa zdravo. Besedna zveza PR`FIT ŽMAH se dobesedno prevede v DOBIČEK OKUS, a razlaga se glasi: "dobiček se lahko v tej besedni zvezi bere tudi kot pozitiven ali koristen okus za naše telo".

Dobrodošla pomlad!

by februar 27, 2021

 Še slab mesec dni nas loči...

... do pomladi in mi se že s polno paro pripravljamo na prihod!

Kljub situaciji v svetu in pri nas, ki traja že leto dni se vse skozi trudimo ostati pozitivni in se vam čim bolj približati. Res je tudi, da smo ljudje v tem obdobju nekoliko spremenili svoje navade. Če opravim oceno zadnjega leta bodo nekatere "zadevice" vsekakor pustile posledice in bodo postale v prihodnosti naš vsak dan. Gostinstvo je živa stvar in tudi le ta se bo moral oz. se že prilagaja novemu obdobju.

Tudi Čuk se v tem obdobju prilagajal in preživel. Bili vzponi in padci, porabljeno veliko energije... uspelo in mi ni žal niti za marsikatero neprespano noč. Rezultat dal svežo energijo, nov zagon... In rezultat? V prihodnjih tednih lahko pričakujete kar nekaj novosti s katerimi se vam bomo še bolj približali.

V prihajajočem tednu ostaja v ponudbi klasik beef burger iz sklopa ⇛ "KEDEN CAJT", ki bil v iztekajočem tednu med najbolje prodajanimi jedmi. V osveženi tedenski ponudbi se bo med drugim znašla tudi klasična italijanska jed - LAZANJA. Izostali ne bodo niti domači puhasti njoki s tremi omakami...



Domače ustvarjanje

by februar 26, 2021

 PREPROSTO OKUSNO!

Jedilniki oz. ponudba nastaja, se dopolnjuje, nadgrajuje... na podlagi veliko faktorjev!

Eden od faktorjev vsekakor "malce drugačni" od ostalih in predstavimo jedi čez čukove 👀. Eden od glavnih naših vodil sta svežina in sprotna priprava. In občasno tudi razlog, da se na malico, kosilo... čaka ne 5 minut temveč malček več časa. 

Recepti za jedi nastanejo na podlagi trenutnega navdiha moje malenkosti. Jedi iz sezonske ponudbe imajo celotno sezono "zabetoniran" okus, a jedem iz tedenske ponudbe se pušča prosta pot. Tako lahko današnja jed, ki se ponovno uvrsti čez čas na tedenski jedilnik, dobi nekoliko drugačno obliko. Beri "nadgradnja". 😉😂

Spoštovani gostje velikokrat povprašujejo po receptih, da bi katero od jedi pripravili doma. Načeloma je večino jedi mogoče pripraviti enostavno v zavetju domače kuhinje. Potrebuje se le pozitivna energija in recept.

Zadnji del zapisa razlog, da jedi z receptom dobijo svoje mesto na spletu. Med jedi iz tega zapisa spada tudi ⇛CORN ČEVAP

O NAS - restavracija Dobri Čuk

by februar 26, 2021

NEPREMAGLJIVA SVEŽINA!

Restavracija Dobri čuk je odprla svoja vrata 1.7.2020 in hitro postala priljubljena točka za kosila in malice.

Nahajamo se v poslovni coni Stegne in razvajamo svoje stranke vsak dan od ponedeljka do petka. #Chef @blazkuha svoje ideje preliva na krožnik s tedensko svežo ponudbo in stalno ponudbo, kjer se na meniju znajdejo fit krožniki, solate, juhe, enolončnice, mesne in vegeterijanske jedi, mehiške dobrote in mnogo drugega.

Stremimo k popolnemu zadovoljstvu strank in okusnemu razvajanju brbončic z inovativnimi idejami, kako priti nasproti željam naših zvestih gostov. Poleg naročila za take away imamo tudi dostavo preko @ehrana in @wolt. Preverite pozitivne vibracije pri nas in tudi vi postanite del družine Dobri čuk...

NAROČILO NA TEDENSKI JEDILNIK

by februar 20, 2021
Zagotavlja Blogger.